• info@dzinteriors.gr
  • (+30) 210-9708514
  • (+30) 6932-056408

For Professionals

Μια κάτοψη και μια όψη, όσο καλοδουλεμένες και αν είναι, δεν παύουν να είναι δυσνόητες για τους πελάτες και προπαντός δεν αποδίδουν στο μέγιστο την αρχιτεκτονική σας άποψη. Το γραφείο μας έχει μεγάλη ιστορία στον χώρο της αρχιτεκτονικής παρουσίασης. Το 1994, όταν πρωτοξεκινήσαμε με αποκλειστική εξειδίκευση στα προοπτικά σχέδια, συνεργαστήκαμε με τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας. Τότε δουλεύαμε τα πάντα στο χέρι, με ραπιντογράφο, πινέλα και αερογράφο. Σήμερα, η νέα τεχνολογία δίνει νέα ώθηση στη δημιουργικότητά μας και έχουμε να παρουσιάσουμε ένα εξίσου όμορφο αποτέλεσμα, με άποψη και γούστο. Εμπιστευτείτε μας την μελέτη σας και αφήστε πάνω μας την παρουσίασή της, το αποτέλεσμα θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.


1 Εξωτερικά Προοπτικά

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής κατηγορία προοπτικών αφού καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ενδείκνυται για τη φάση της προμελέτης, πριν ασχοληθεί ο μελετητής με το εσωτερικό του έργου. Πρέπει να υπάρχει σε κάθε μελέτη, προκειμένου να κατανοήσει ο πελάτης την αρχιτεκτονική πρόταση και την άποψη του μελετητή και να «κλείσει» όπως λέμε η δουλειά.
Τα προοπτικά μπορεί να είναι εναέρια, από το σημείο του ανθρώπου, ή ότι άλλο μπορεί να αναδείξει καλύτερα τη δουλειά σας.
Τα δουλεύουμε σε περιβάλλον cad και οι τιμές μας θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Read More

2 Εσωτερικά Προοπτικά

Τα εσωτερικά προοπτικά αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην αρχιτεκτονική παρουσίαση.
Ένας όμορφα σχεδιασμένος χώρος με τα τελικά του χρώματα,  υλικά, φωτισμό και την επίπλωσή του δίνουν στον πελάτη να καταλάβει με μεγάλη λεπτομέρεια την πρόταση του αρχιτέκτονα. Επίσης, αποτελεί ένα μεγάλο εργαλείο και για τον ίδιο τον μελετητή, προκειμένου να διορθώσει χρώματα, υλικά και σχεδιαστικές αστοχίες πολύ πριν την εφαρμογή - κατασκευή.
Είτε πρόκειται για οικία, είτε για εμπορικό χώρο, τα εσωτερικά προοπτικά είναι πλέον απαραίτητα.

Read More

3 Όψεις - Κατόψεις

Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαμε φωτορεαλιστικές κατόψεις και όψεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και παρουσιάσεις έργων μεγάλης κλίμακας.
Τελευταία, όλο και περισσότερα μελετητικά γραφεία μας ζητάνε αυτού του τύπου τις παρουσιάσεις. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι απεικονίζεται το σχέδιο ισοδύναμα, χωρίς τις παραμορφώσεις της προοπτικής και ο μελετητής έχει την άμεση αντίληψη στο σχεδιαζόμενο έργο.
Επίσης είναι ιδανική μέθοδος για κατοψική παρουσίαση κατοικιών.

Read More

4 Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου της κατασκευής και του real estate που θέλουν μια καλαίσθητη, άρτια δομημένη παρουσίαση του ακινήτου που πρέπει να προωθηθεί εμπορικά.
Έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με όποιο υλικό μας δοθεί (σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο κλπ) αλλά και να αναλάβουμε εξ΄ολοκλήρου τον επανασχεδιασμό κατόψεων, την δημιουργία προοπτικών, φωτογράφησης και βιντεο-σκόπησης.
Μπορείτε να διαλέξετε τον τύπο που θα σας δοθεί η παρουσίαση από μια μεγάλη γκάμα format, όπως pdf, power point, flash, video, εκτύπωση.

Read More

Η μελέτη εφαρμογής είναι η τελευταία φάση στον σχεδιασμό ενός έργου και από αυτή εξαρτάται η άρτια υλοποίησή του.

Το γραφείο μας έχοντας πολυετή πείρα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου ή και τμηματικά την μελέτη εφαρμογής του έργου σας. Υλοποιούμε σύμφωνα με τις δικές σας υποδείξεις τον συντονισμό των αρχιτεκτονικών, στατικών και Η/Μ μελετών, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, ανόψεις, επίπλωση και ό,τι άλλο μας ζητήσετε και δίνουμε λύσεις σε κατασκευές που μπορεί να μην έχουν επιλυθεί πλήρως, ακόμα και σε δύσκολες εφαρμογές, όπως μεταλλικά ή σύμμικτα κτίρια Ερευνούμε συνεχώς την εγχώρια και διεθνή αγορά για νέα προϊόντα και μεθόδους κατασκευής και εγγυόμαστε άριστο σχεδιασμό και απροβλημάτιστη υλοποίηση στο εργοτάξιο


1 Συντονισμός αρχιτεκτονικών, στατικών, Η/Μ και λοιπών μελετών

 

Το πρώτο στάδιο της μελέτης εφαρμογής είναι ο συντονισμός, (coordination) των αρχιτεκτωνικών, στατικών, Η/Μ και λοιπών μελετών. Σχεδιάζονται όλα σε κλίμακα 1:1 τοποθετώντας τα πραγματικά υλικά και εξοπλισμό, όπου έρχονται στην επιφάνεια τα τυχόν προβλήματα αλληλεπίδρασης των μελετών. Σε στενή συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, τον στατικό και τον μηχανολόγο επιλύουμε όλα τα θέματα και προτείνουμε λύσεις.

2 Ανόψεις, κλιματισμός, φωτισμός

Οι ανόψεις αποτελούν για μας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αφού οι ψευδοροφές - εφόσον υπάρχουν - φιλοξενούν όλες τις διελεύσεις κλιματισμού και τον φωτισμό των χώρων. Παίρνοντας την μηχανολογική μελέτη του κλιματισμού, την εφαρμόζουμε σε πραγματικές διαστάσεις στα σχέδια, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η αρχιτεκτονική, αλλά και να μην θυσιαστεί η ζωτικής σημασίας λειτουργία των Η/Μ. Ταυτόχρονα εφαρμόζεται και η μελέτη του φωτισμού, με τα πραγματικά φωτιστικά σώματα της εφαρμογής, παρέχονται ακριβείς θέσεις, καταναλώσεις, οπές διάνοιξης και ότι άλλο χρειαστεί. Η μεγάλη μας πείρα μας επιτρέπει να προτείνουμε εξολοκλήρου την μελέτη φωτισμού και κλιματισμού εφόσον δεν υπάρχει.

3 Εφαρμογή ηλεκτρολογικού σχεδίου

Η εφαρμογή του ηλεκτρολογικού σχεδίου έρχεται σε άμεση αλληλεπίδραση με τις ανόψεις. Σε αυτά τα σχέδια προτείνονται ακριβείς θέσεις ηλεκτρολογικών πινάκων και υποπινάκων, διακοπτών, ασθενών ρευμάτων και γενικά ότι απαιτεί η μελέτη. Καθορίζονται επίσης τα ανάματα των φωτιστικών, διελεύσεις home cinema, καθώς και ο τύπος των διακοπτών.

4 Αναπτύγματα & λεπτομέρειες επιμέρους χώρων

Αναλύουμε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τους επιμέρους χώρους του έργου που χρήζουν προσοχής στην κατασκευή. Συγκεκριμένα, δίνουμε μεγάλο βάρος στα μπάνια, με την καταγραφή των οριστικών ειδών υγιεινής και τρόπο τοποθέτησης πλακιδίων, στις κουζίνες (πλήρης σχεδιασμός με συσκευές κλπ), την περίφραξη και γενικά σε ότι μας ζητηθεί.

5 Κατασκευαστικές λεπτομέρειες

Είναι το πιο δύσκολο, χρονοβόρο και επίπονο τμήμα της μελέτης εφαρμογής. Αναλύονται λεπτομερώς όλες οι κατασκευές του έργου, τόσο αυτές που γίνονται εξολοκλήρου από την αρχή, όσο και αυτές που αφορούν σε αλληλεπίδραση τοποθέτησης υλικών μεταξύ τους. Ξεκινάμε με τον πίνακα κουφωμάτων και τις λεπτομέρειες των θυρών, υαλοστασίων κλπ με τους συγκεκριμένους τύπους κουφωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια περνάμε σε λεπτομέρειες στεγάνωσης και τοιχοποιίας, λεπτομέρειες μεταλικών κατασκευών, ερμαρίων, επίπλωσης, εως ότου εξαντλήσουμε όλο το έργο. Έχοντας 20ετή και πλέον πείρα στην κατασκευή, προτείνουμε έξυπνες και εφαρμόσιμες λύσεις σε όλο το φάσμα των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών.

6 Συμπληρωματικές μελέτες και εφαρμογή τους

Εντάσουμε ή υλοποιούμε εξαρχής στην μελέτη εφαρμογής επιπρόσθετες μελέτες, όπως παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, μελέτη στάθμευσης και διέλευσης οχημάτων, μελέτη σήμανσης, μελέτη φύτευσης κλπ.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την προμελέτη, οριστική μελέτη και τη σύνταξη πλήρους φακέλου οικοδομικής άδειας για την πολεοδομία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Η τεράστια πείρα μας και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας εγγυούνται άριστη ποιότητα και ταχύτατη διεκπεραίωση. Έχουμε την δυνατότητα να αναλάβουμε την μελέτη από οποιοδήποτε στάδιο βρίσκεται εκείνη τη στιγμή, από πρόχειρα σκίτσα, προμελέτη, ακόμα και από λευκό χαρτί. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε:

1 Αρχιτεκτονικά Σχέδια

Τοπογραφικό Διάγραμμα κάλυψης

Κατόψεις - Όψεις - Τομές

Λεπτομέρειες απαιτούμενες


2 Στατικά σχέδια

Ξυλότυποι

Τεύχος στατικών υπολογισμών

Μεταλικά κτίρια


3 Μηχανολογικά σχέδια

ΚΕΝΑΚ (Μελέτη ενεργειακής απόδοσης)

Μελέτη Ύδρευσης (κατόψεις & τεύχος)

Μελέτη Αποχέτευσης (κατόψεις & τεύχος)

Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας (κατόψεις & τεύχος)

Τεύχος μελέτης θερμομόνωσης

Μελέτη Ηλεκτρολογικών

Μελέτη Κλιματισμού

Μελέτη Θέρμανσης

Μελέτη Ανυψωτικών (εφόσον απαιτούνται)

Μελέτη Φυσικού Αερίου (εφόσον απαιτείται)


4 Νομιμοποιήσεις - τακτοποιήσεις

Νομιμοποιήσεις - τακτοποιήσεις ημιυπαιθρίων, αυθαίρετων κατασκευών και κτισμάτων


5 Ενεργειακά πιστοποιητικά

Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ)


6 Θερμογράφηση κτιρίων

Θερμογράφηση κτιρίων - μεμονωμένων χώρων με ειδική θερμογραφική κάμερα από εξειδικευμένο μηχανικό